Siyahbeyaz Takı Ve Aksesuar Online Mağazamıza Hoş Geldiniz

blog image

Gümüş ve Özellikleri

17.Temmuz.2020 | siyahbeyaz


Gümüş Nedir?

İnsanlık tarihinin en eski madenlerinden biri olan gümüş M.Ö 3100 yıllarında Mısırlılar tarafından kullanıldığı bilinmektedir. Gümüş, altın ve bakırdan daha sonra kullanılmaya başlanmıştır, çünkü altın az olmasına rağmen dünyanın her yerine dağılmış bulunmaktadır. Doğal haldeki gümüş ise çok az bulunur ve derinlerden çıkarılmaktadır. Teknolojinin gelişmesiyle gümüş, endüstriyel metallerin işlenmesi sırasında yan ürün olarak elde edilir.

Gümüş Nasıl Kullanılır?

Saf gümüş kolay paslanmaz. Elektrik ve ısıyı çok iyi iletir. Fakat, çok yumuşak olup, mekanik kuvvete karşı direnci azdır. Ayrıca atmosferde parlaklığını kaybederek donuklaşır. Bu sebepten daha sert diğer metallerle alaşımları halinde kullanılır.

Gümüşün kadmiyum ve çinko ile yaptığı alaşımlar, parlaklığını çok daha yavaş kaybeder. Buna antimon ve kalay ilave edilirse, bu parlaklık ve dayanıklılık daha da artar. Gümüşün diğer metallerle yapmış olduğu daha birçok alaşımları vardır. Bunlar endüstride saf gümüşten çok daha fazla kullanılır,çok pahalı olması bunun en büyük nedenlerindendir.

1 Yorum Yapıldı
  • Selçuk

    Güzel Bir İçerik Teşekkürler

İçeriğe Yorum Yapın

İletişim bilgisi alanına, e-posta adresinizi, Instagram veya Whatsapp numaranızı yazabilirsiniz. Bu bilgiler yayınlanmaz sadece sizinle irtibat kurmak için kullanılır. Kıymetli yorumlarınızı hediye kuponlarımızla ödüllendiriyoruz.